Необходими продукти:
брашно - 120 г
яйца - 3 бр.
захар - 150 г + 5 с.л.
лимони - 2 бр. (около 200 г обелени)
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Настържете за плънката кората на лимоните, обелете ги и нарежете на произволни парчета, за да отстраните семките.
Смелете нарязаните лимони с блендера, добавете 5 с.л. захар и кората, разбъркайте и оставете настрана.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Пресейте брашното и го прибавете на части към разбитите яйца, като разбърквате с лъжица или шпатула.
Изсипете тестото в тавата върху хартия за печене, заравнете и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-15 минути,
Готовия блат обърнете върху кърпа и отстранете хартията.
Покрийте го с чиста хартия и пак го обърнете.
Намажете плънката върху блата.
Изчакайте малко, навийте на сладко руло и го поръсете с пудра захар.