- Нарежете маслото на кубчета и оставете за 10 минути на стайна температура, за да омекне.
- Разтрийте го със захарта (40 г) с помощта на вилица.
- Добавете ваниловата захар и кокосовите стърготини и разбъркайте.
- Сипете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.
- Добавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.
- Поставете голямата част от тестото (за долната основа) във формата с диаметър около 19 см, покрита с хартия за печене.
- Разпределете тестото равномерно с пръсти по дъното и оформете страни с височина 1. 5 см.
- Малката част (за решетката на пая) увийте във фолио, придайте й плоска правоъгълна форма и всичко сложете в хладилник.
- Настържете кората на лимоните. Обелете лимоните и портокала, нарежете ги и отстранете семките.
- Смелете всичко в блендер до желаната консистенция.
- Изсипете в тенджера, добавете нишесте и 150 г захар.
- Сложете тенджерата на огъня и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
- Охладете напълно.
- След това изсипете сместа върху основата за пая.
- Нарежете малката част от тестото на лентичките и ги наредете отгоре.
- Печете пая в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
Необходими продукти:
краве масло - 50 г
брашно - 80 г
кокос - 30 г кокосови стърготини
захар - 40 г + 150 г
ванилова захар - 1/2 пакет (5 г)
бакпулвер - 1/2 ч.л.
заквасена сметана - 1 - 2 с.л.
лимони - 3 бр.
портокали - 1 бр.
нишесте - 30 г
Начин на приготвяне:
- Нарежете маслото на кубчета и оставете за 10 минути на стайна температура, за да омекне.
- Разтрийте го със захарта (40 г) с помощта на вилица.
- Добавете ваниловата захар и кокосовите стърготини и разбъркайте.
- Сипете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.
- Добавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.
- Поставете голямата част от тестото (за долната основа) във формата с диаметър около 19 см, покрита с хартия за печене.
- Разпределете тестото равномерно с пръсти по дъното и оформете страни с височина 1. 5 см.
- Малката част (за решетката на пая) увийте във фолио, придайте й плоска правоъгълна форма и всичко сложете в хладилник.
- Настържете кората на лимоните. Обелете лимоните и портокала, нарежете ги и отстранете семките.
- Смелете всичко в блендер до желаната консистенция.
- Изсипете в тенджера, добавете нишесте и 150 г захар.
- Сложете тенджерата на огъня и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
- Охладете напълно.
- След това изсипете сместа върху основата за пая.
- Нарежете малката част от тестото на лентичките и ги наредете отгоре.
- Печете пая в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.