- В купа се разбива яйцето заедно с олиото и прясното мляко.
- Бъркат се до еднородна консистенция.
- От тази смес се заделя малко за намазване на малките банички.
- В отделна купа се смесват размразеният и отцеден спанак с натрошеното сирене.
- Взема се един лист от корите за баница и се намазва с яйченомлечната смес.
- Отгоре се поставя втора кора, която се намазва по същият начин.
- Така една върху друга се поставят три или четири кори.
- Върху последната се разпределя от сместа със спанак и сирене.
- Корите се навиват на руло и нарязват на малки триъгълничета.
- Така се процедира до изчерпване на продуктите.
- Триъгълните банички се подреждат в тава върху хартия за печене.
- Намазват се със заделената в началото смес и се поръсват с маково семе.
- Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути или докато краищата на мини банички със спанак порозовеят.
Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет
яйце - 1 бр.
олио - 100 мл
прясно мляко - 100 мл
сирене - 300 г
спанак - 300 г замразен
маково семе
Начин на приготвяне:
- В купа се разбива яйцето заедно с олиото и прясното мляко.
- Бъркат се до еднородна консистенция.
- От тази смес се заделя малко за намазване на малките банички.
- В отделна купа се смесват размразеният и отцеден спанак с натрошеното сирене.
- Взема се един лист от корите за баница и се намазва с яйченомлечната смес.
- Отгоре се поставя втора кора, която се намазва по същият начин.
- Така една върху друга се поставят три или четири кори.
- Върху последната се разпределя от сместа със спанак и сирене.
- Корите се навиват на руло и нарязват на малки триъгълничета.
- Така се процедира до изчерпване на продуктите.
- Триъгълните банички се подреждат в тава върху хартия за печене.
- Намазват се със заделената в началото смес и се поръсват с маково семе.
- Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути или докато краищата на мини банички със спанак порозовеят.