Малки домашни ябълкови бисквитки

Необходими продукти:

яйца - 2 бр

захар - 100 г

масло - 100 г разтопено или 80 г олио

брашно - 350 г пълнозърнесто или универсално

бакпулвер - 16 г

ябълки - 2 бр.

канела

лимонова кора - настъргана по желание

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. Започваме с приготвянето на меките ябълкови сладки.
  2. Първо счупваме яйцата в купа и започваме да бъркаме с бъркалка.
  3. След това добавете захарта, като продължавате да бъркате.
  4. Сега добавете омекналото масло, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато се смеси добре с останалите съставки.
  5. Приготвяме брашното и започваме да го добавяме малко по малко, като винаги продължаваме да бъркаме.
  6. Комбинираме и пакетчето бакпулвер за десерти.
  7. Когато тестото стане по-гъсто, продължете да работите с лъжица и добавете останалото брашно, докато сместа стане на лепнещо тесто.
  8. Сега към сместа добавете обелените и нарязани на ситно ябълки.
  9. Разбъркваме добре.
  10. Вземаме с лъжица тесто и го слагаме директно върху тава, застлана с хартия за печене, без да се притесняваме дали ще получи правилна форма.
  11. Продължаваме, докато свърши тестото за ябълковите сладкиши.
  12. Слагаме меките ябълкови бисквити да се пекат в статична фурна, предварително загрята на 180 °C, за около 20 минути или в конвекторна фурна, предварително загрята на 170 °C, за около 20 минути.
  13. След като бисквитите са изпечени, за украсата им смесваме канелата на прах с пудрата захар и поръсваме върху бисквитите!

Необходими продукти:

яйца - 2 бр

захар - 100 г

масло - 100 г разтопено или 80 г олио

брашно - 350 г пълнозърнесто или универсално

бакпулвер - 16 г

ябълки - 2 бр.

канела

лимонова кора - настъргана по желание

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. Започваме с приготвянето на меките ябълкови сладки.
  2. Първо счупваме яйцата в купа и започваме да бъркаме с бъркалка.
  3. След това добавете захарта, като продължавате да бъркате.
  4. Сега добавете омекналото масло, като бъркате непрекъснато с бъркалка, докато се смеси добре с останалите съставки.
  5. Приготвяме брашното и започваме да го добавяме малко по малко, като винаги продължаваме да бъркаме.
  6. Комбинираме и пакетчето бакпулвер за десерти.
  7. Когато тестото стане по-гъсто, продължете да работите с лъжица и добавете останалото брашно, докато сместа стане на лепнещо тесто.
  8. Сега към сместа добавете обелените и нарязани на ситно ябълки.
  9. Разбъркваме добре.
  10. Вземаме с лъжица тесто и го слагаме директно върху тава, застлана с хартия за печене, без да се притесняваме дали ще получи правилна форма.
  11. Продължаваме, докато свърши тестото за ябълковите сладкиши.
  12. Слагаме меките ябълкови бисквити да се пекат в статична фурна, предварително загрята на 180 °C, за около 20 минути или в конвекторна фурна, предварително загрята на 170 °C, за около 20 минути.
  13. След като бисквитите са изпечени, за украсата им смесваме канелата на прах с пудрата захар и поръсваме върху бисквитите!

Гласували общо: 1 потребители