Необходими продукти:
брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
яйца - 2 + 1 жълтък
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода за хляб - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
олио - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
сирене
сусам - за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа пресяваме три чаши брашно, правя кладенче и в него слагам яйцата, солта, олиото, оцета.
Към киселото мляко слагам содата и разбърквам, оставям да шупне и добавям към останалите продукти.
Разбърквам с шпатула и изсипвам на плота и доомесвам меко нелепнещо тесто.
Постилам тава с хартия за печене.
От тестото взимам малко парче, колкото орех, леко разтеглям и поставям парченце сирене.
Правя го на топка и слагам в тавата, така процедирам с останалото тесто, и ги нареждам в тавата.
Намазвам малките питки с разбит жълтък с малко олио.
Пека в предварително загрята фурна на 170°С за 20-тина минути малките питки със сирене за закуска