Меденки с какао

Необходими продукти:

брашно - 600 г

мед - 6 с. л.

яйца - 2 бр.

масло - 200 г

пудра захар - 200 г

какао - 6 с.л.

портокалов сок - 3 с.л. (есенция)

сода за хляб - 1 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

канела - 1 ч.л.

джинджифил на прах - 1 ч.л.

карамфил на прах - 1 ч.л.

течен шоколад - за слепване

бял шоколад - за декорация

гелови бои

 

Начин на приготвяне:

  1. В касерола се загряват маслото и медът, без да завират.
  2. Яйцата с пудрата захар, солта и портокаловия сок се разбиват с телена бъркалка.
  3. Сухите съставки се пресяват.
  4. Към яйчената смес се добавят постепенно разтопените масло и мед, както и сухите съставки.
  5. Омесва се лепкаво тесто, което се покрива с фолио и се прибира в хладилника за 60 минути или във фризера за 20-30 минути, докато стегне.
  6. Върху набрашнен плот се откъсва от тестото и се разточва кора, дебела около 1/2 см.
  7. С помощта на ринг или чаша се изрязват кръгове, които трябва да са с един размер по-големи от щампата на печата.
  8. След като са щамповани, сладките се пекат в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или на 180 без вентилатор - около 7-10 минути в зависимост от фурната.
  9. Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение.
  10. По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг.
  11. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват.

Необходими продукти:

брашно - 600 г

мед - 6 с. л.

яйца - 2 бр.

масло - 200 г

пудра захар - 200 г

какао - 6 с.л.

портокалов сок - 3 с.л. (есенция)

сода за хляб - 1 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

канела - 1 ч.л.

джинджифил на прах - 1 ч.л.

карамфил на прах - 1 ч.л.

течен шоколад - за слепване

бял шоколад - за декорация

гелови бои

 

Начин на приготвяне:

  1. В касерола се загряват маслото и медът, без да завират.
  2. Яйцата с пудрата захар, солта и портокаловия сок се разбиват с телена бъркалка.
  3. Сухите съставки се пресяват.
  4. Към яйчената смес се добавят постепенно разтопените масло и мед, както и сухите съставки.
  5. Омесва се лепкаво тесто, което се покрива с фолио и се прибира в хладилника за 60 минути или във фризера за 20-30 минути, докато стегне.
  6. Върху набрашнен плот се откъсва от тестото и се разточва кора, дебела около 1/2 см.
  7. С помощта на ринг или чаша се изрязват кръгове, които трябва да са с един размер по-големи от щампата на печата.
  8. След като са щамповани, сладките се пекат в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или на 180 без вентилатор - около 7-10 минути в зависимост от фурната.
  9. Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение.
  10. По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг.
  11. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват.

Гласували общо: 1 потребители