Мини кренвиршки с масло у дома

Необходими продукти:

брашно - 650 г

прясно мляко - 300 мл топло

масло - 65 г

олио - 5 с.л.

яйца - 2 бр.

захар - 1 с.л.

сол - 1 с.л.

суха мая - 7 г

кренвирши - 8 бр.

ЗА НАМАЗВАНЕ

жълтъци - 1 бр.

прясно мляко - 50 мл

 

Начин на приготвяне:

В купа сипваме млякото и добавяме захарта, маята и 100 г от брашното.

Оставяме на топло за 20 минути да шупне.

Към шупналата смес добавяме яйцата, маслото, олиото, солта и останалото брашно.

Замесваме меко тесто.

Намазваме го с олио, завиваме и оставяме да втаса на топло за 1 час.

След втасван оформяме на 16 еднакви топчета и ги разточваме.

Нарязваме кренвиршите на 2 и слагаме във всеки край на разточените топчета.

От другата страна на тестото правим разрези с остър нож и завиваме на руло.

Редим в тава и покриваме за 15 минутки.

Намазваме с разбит жълтък и мляко и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 20 мин.

След изпичане намазваме кренвиршките с олио и покриваме за 20 минутки.

Необходими продукти:

брашно - 650 г

прясно мляко - 300 мл топло

масло - 65 г

олио - 5 с.л.

яйца - 2 бр.

захар - 1 с.л.

сол - 1 с.л.

суха мая - 7 г

кренвирши - 8 бр.

ЗА НАМАЗВАНЕ

жълтъци - 1 бр.

прясно мляко - 50 мл

 

Начин на приготвяне:

В купа сипваме млякото и добавяме захарта, маята и 100 г от брашното.

Оставяме на топло за 20 минути да шупне.

Към шупналата смес добавяме яйцата, маслото, олиото, солта и останалото брашно.

Замесваме меко тесто.

Намазваме го с олио, завиваме и оставяме да втаса на топло за 1 час.

След втасван оформяме на 16 еднакви топчета и ги разточваме.

Нарязваме кренвиршите на 2 и слагаме във всеки край на разточените топчета.

От другата страна на тестото правим разрези с остър нож и завиваме на руло.

Редим в тава и покриваме за 15 минутки.

Намазваме с разбит жълтък и мляко и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 20 мин.

След изпичане намазваме кренвиршките с олио и покриваме за 20 минутки.

Гласували общо: 1 потребители