Необходими продукти:
домашна юфка - 150 г моята е на Крина
захар - 6 с.л
прясно мляко - 700 мл
яйца - 3 бр.
ванилия
масло - 30 г
сол - щипка
Начин на приготвяне:
Първо, намазах обилно с масло тавичка с диаметър около 26 см.
Изсипах юфката, отгоре я залях с разтопено масло, разбърках леко и запекох за кратко на умерена фурна, съвсем мъничко - да придобие златист цвят.
През това време загрях млякото и разтворих в него захарта.
Дръпнах от котлона и прибавих 3 яйца, разбити с пакетче ванилова захар и щипка сол.
Отделих от тази смес 2/3 чаша и останалото количество изсипах върху юфката.
Пекох до стягане на крема около десет минути на 180 °C, но трябва да наблюдавате.
Изключих и на този етап залях сладката баница с отделената смес. По този начин става изключително сочна, а яйцата в млечната смес се сготвят от температурата на баницата, аз я оставям във фурната за още 5 минути!