Необходими продукти:
прясно мляко - 1 л
вода - 250 мл
ориз - 1 ч.ч.
захар - 10 с.л.
краве масло - 10 г (парченце)
канела - за поръсване
Начин на приготвяне:
В съд наливам водата и добавям измития и отцеден ориз.
Оставям на бавен огън, като разбърквам от време на време (3 от 6 степен на котлона).
Когато оризът поеме водата, добавям на три пъти топличкото прясно мляко.
Бъркам често, да не загори, до сгъстяване.
Аз добавих + още 60-100 мл вода, за да съм сигурна в сваряването на ориза.
След като вече ми хареса гъстотата на млякото с ориз, сипах 20 с.л. захар и отново бъркам.
Свалям от огъня след няколко минути, колкото да се разтопи захарта.
В този момент слагам бучката краве масло и бъркам до пълното му разтопяване.
Разпределям във формички и поръсвам с канела отгоре млякото с ориз.