Необходими продукти:
прясно мляко - 1 литър
яйца - 4 яйца
захар - 12 с.л.
ванилия
Начин на приготвяне:
В тавичка се карамелизира захар, няколко чаени лъжички. Млякото се загрява.
Слага се останалата захар и ванилия и се бърка, докато се стопи захарта.
Яйцата се развиват с телена бъркалка и се прибавят към млякото.
Тази смес се изсипва върху карамела.
Тавичката се поставя в малко по голяма тава със студена вода и се пече на тази водна баня и на температура на фурната от 160-170 градуса до готовност.
Необходими продукти:
прясно мляко - 1 литър
яйца - 4 яйца
захар - 12 с.л.
ванилия
Начин на приготвяне:
В тавичка се карамелизира захар, няколко чаени лъжички. Млякото се загрява.
Слага се останалата захар и ванилия и се бърка, докато се стопи захарта.
Яйцата се развиват с телена бъркалка и се прибавят към млякото.
Тази смес се изсипва върху карамела.
Тавичката се поставя в малко по голяма тава със студена вода и се пече на тази водна баня и на температура на фурната от 160-170 градуса до готовност.
Гласували общо: 1 потребители