Най-хубавият ориз с пилешко на фурна

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г (може крила, бутчета)

ориз - 1 чаша

сухи зеленчуци - 1 с.л.

сухи подправки - по избор

олио - 3 лъжици

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се сваряват във вода с малко сол, като се премахва пяната която се образува.

Изваждат се, обезкостяват се и ги накъсваме на едри парчета. Бульонът се прецежда и запазва.

Загрява се олио в тенджерка и сипваме ситно нарязан лук да се запържи.

Добавя се измит и отцеден ориз, пържи се до стъклен вид.

Сипва се пилешкият бульон и оставяме на котлона за 5 минути, като се разбърква периодично.

Набъбналият ориз прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределя накъсаното пилешко месо, ако е нужно се долива още бульон.

Печем в загрята фурна 180 градуса, докато оризът поеме течността.

Сервираме ориза на фурна, поръсен с прясно смлян черен пипер.

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г (може крила, бутчета)

ориз - 1 чаша

сухи зеленчуци - 1 с.л.

сухи подправки - по избор

олио - 3 лъжици

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се сваряват във вода с малко сол, като се премахва пяната която се образува.

Изваждат се, обезкостяват се и ги накъсваме на едри парчета. Бульонът се прецежда и запазва.

Загрява се олио в тенджерка и сипваме ситно нарязан лук да се запържи.

Добавя се измит и отцеден ориз, пържи се до стъклен вид.

Сипва се пилешкият бульон и оставяме на котлона за 5 минути, като се разбърква периодично.

Набъбналият ориз прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределя накъсаното пилешко месо, ако е нужно се долива още бульон.

Печем в загрята фурна 180 градуса, докато оризът поеме течността.

Сервираме ориза на фурна, поръсен с прясно смлян черен пипер.

Гласували общо: 1 потребители