Необходими продукти:
бисквити - 2 пакета (400 - 500 г)Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
бисквити - 2 пакета (400 - 500 г)
маскарпоне - 1 опаковка (500 г)
шоколад - 200 грама млечен
сметана - сладкарска, 1 опаковка (200 мл)
прясно мляко - за потапяне на бисквитите
ядки или плодове - по избор (за украса)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем.
2.Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.
3. Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и сиренето и разбъркайте.
4. Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити.
5. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.
6.Оставете бисквитената торта за една нощ в хладилник.
Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.