Необходими продукти:
зеленчуци - 400 г замразени ориз - 1 ч.ч.Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
зеленчуци - 400 г замразени
ориз - 1 ч.ч.
зехтин - 60 мл (олио)
бульон - 1 кубче зеленчуков
вода - 3 ч.ч. топла
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
1. Задушете зеленчуците със зехтина.
2. След като поомекнат прибавете ориза и запържете докато стане прозрачен.
3. Налейте топлата вода, в която сте разтворили бульона, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
4. Ориза на тиган свалете от котлона и задушете докато попие цялата течност.
Сервирайте топъл или като гарнитура.