Необходими продукти:
карфиол - 1 малка главаНачин на приготвяне:
1. Почистете карфиола, а след това го измийте и накъсайте на розички. 2. Сложете в купа и посолете.Карфиолът е богат на витамини и минерали, сред които са витамин С и В, калий, холин и фолиева киселина. Ето и рецепта за паниран карфиол, който опитате ли веднъж, няма да спрете да приготвяте така.
Необходими продукти:
карфиол - 1 малка глава
сол - 1/4 ч.л.
олио - 4 с.л.
брашно - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете карфиола, а след това го измийте и накъсайте на розички.
2. Сложете в купа и посолете.
3. Прибавете брашно.
4. Полейте с олио.
5. Разбъркайте и го сложете да се пържи на 180 градуса за 20 минути.
Може да го сервирате с млечен или чеснов сос.
Приятен апетит!