Необходими продукти:
свиснко месо - 500 г
доматен сок - 300 мл
червено сухо - 100 мл вино
сол - 1 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 2 с.л.
брашно - 1 с.л.
дафинови листа - 3 бр.
зърна бахар - 3 бр.
краве масло - 20 г
моркови - 1 бр.
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в малко мазнина.
Когато омекне, към него прибавяме и свинското месо, нарязано на кубчета.
След запържването му овкусяваме със сол и черен пипер.
Слагаме капак и оставяме да ври на бавен огън за половин до един час.
През това време си нарязваме моркова и чесъна.
Тях също прибавяме към месото и задушаваме за последни 20 минути.
Добавяме червения пипер, бахара, дафиновия лист и разбъркваме.
На края изсипваме и брашното. Заливаме със червеното вино.
Доовкусяваме сочния винен кебап с чубрицата и доматеното пюре.
Слагаме капака и варим за още 30 минути.
За допълнителен вкус в края добавяме меко масло и разбъркваме.
Сервираме любимия винене кебап с картофено пюре.