Необходими продукти:
аспержи - 1 връзка солНачин на приготвяне:
1. Отрежете долната част на аспержите. 2. Измийте и подсушете.Необходими продукти:
аспержи - 1 връзка
сол
черен пипер
краве масло - бучка
олио - 1 с.л. или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Отрежете долната част на аспержите.
2. Измийте и подсушете.
3. В тиган разтопете кравето масло, заедно с олиото.
4. Сложете аспержите.
5. Запържете за кратко, като бъркате от време на време.
6. Затворете с капак тигана, намалете котлона и оставете за пет минути да се задуши леко.
7. Внимавайте да не загори. На аспержите не им трябва много. Достатъчно е леко да променят цвета си и да хрупкат.
8. Извадете и сервирайте веднага в подходяща чиния задушените аспержи в масло.