Най-вкусните ябълкови кексчета, които направо се топят в устата

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

бяла захар - 1 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

ванилов екстракт - 1 ч.л.

брашно - 2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

индийско орехче - 1/4 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сода за хляб - 1/2 ч.л.

заквасена сметана - 1 ч.ч.

ябълки - 1 бр. сладка

ЗА ПОРЪСВАНЕ

брашно - 3/4 ч.ч.

кафява захар - 1/2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

масло - 5 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, докато се комбинират напълно.

2. На струйка налейте олиото, след което добавете ванилията.

3. В отделна купа смесете брашното, канелата, индийското орехче, солта и содата за хляб.

4. С помощта на дървена лъжица разбъкайте сместа от брашно с мократа смес и заквасената сметана (или гъсто кисело мляко).

5. Добавете нарязаната на кучета ябълка и отново разбъркайте с лъжицата.

6. Кексовата смес разпрделете в хартиените кошнички за мъфини.

7. За поръската в купа смесете брашното, кафявата захар, канелата, солта и нарязаното на парченца студено краве масло.

8. С помощта на ръцете всички съставки се смесват, гокато станат на трохи.

9. Приготвената поръска нанесете равномерно върху мъфините, като притискате леко към тестото.

10. Ябълковите мъфини печете около 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на един от тях, излезе чиста.

11. Когато са готови, извадете от фурната и оставете да се охладят за около 10- 15 минути.

12. След това внимателно извадете от формата за мъфините, за да се охладят напълно върху решетка.

 

Да ви е сладко!

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

бяла захар - 1 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

ванилов екстракт - 1 ч.л.

брашно - 2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

индийско орехче - 1/4 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

сода за хляб - 1/2 ч.л.

заквасена сметана - 1 ч.ч.

ябълки - 1 бр. сладка

ЗА ПОРЪСВАНЕ

брашно - 3/4 ч.ч.

кафява захар - 1/2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

сол - 1/2 ч.л.

масло - 5 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. В купа се разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, докато се комбинират напълно.

2. На струйка налейте олиото, след което добавете ванилията.

3. В отделна купа смесете брашното, канелата, индийското орехче, солта и содата за хляб.

4. С помощта на дървена лъжица разбъкайте сместа от брашно с мократа смес и заквасената сметана (или гъсто кисело мляко).

5. Добавете нарязаната на кучета ябълка и отново разбъркайте с лъжицата.

6. Кексовата смес разпрделете в хартиените кошнички за мъфини.

7. За поръската в купа смесете брашното, кафявата захар, канелата, солта и нарязаното на парченца студено краве масло.

8. С помощта на ръцете всички съставки се смесват, гокато станат на трохи.

9. Приготвената поръска нанесете равномерно върху мъфините, като притискате леко към тестото.

10. Ябълковите мъфини печете около 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на един от тях, излезе чиста.

11. Когато са готови, извадете от фурната и оставете да се охладят за около 10- 15 минути.

12. След това внимателно извадете от формата за мъфините, за да се охладят напълно върху решетка.

 

Да ви е сладко!

Гласували общо: 1 потребители