Най-вкусните панирани пилешки бутчета

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 24 бр.

яйца - 6 бр.

корнфлейкс - 1 пакет

масло

сода бикарбонат - 1 ч.л

царевично брашно - 400 г

лют червен пипер - 1 щипка

зехтин - за пържене

ЗА МАРИНАТА

вода - 6 ч.ч.

чесън на прах - 1 ч.л.

бульон - 1 кубче пилешки

 

Начин на приготвяне:

Бутчетата старателно се измиват и се потапят в марината стоят, в нея 40 мин.

Корнфлейксът се натрошава с помощта на чопър и се изсипва в чиния, в купа се разбиват яйцата и после към тях се прибавя в содата.

Овкусените бутчета се изцеждат от марината и се потапят в яйцата, след това в брашното, след това пак в яйцата и се овалват в корнфлейкс

После панираните бутчета се изпържват в зехтин от всички страни.

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 24 бр.

яйца - 6 бр.

корнфлейкс - 1 пакет

масло

сода бикарбонат - 1 ч.л

царевично брашно - 400 г

лют червен пипер - 1 щипка

зехтин - за пържене

ЗА МАРИНАТА

вода - 6 ч.ч.

чесън на прах - 1 ч.л.

бульон - 1 кубче пилешки

 

Начин на приготвяне:

Бутчетата старателно се измиват и се потапят в марината стоят, в нея 40 мин.

Корнфлейксът се натрошава с помощта на чопър и се изсипва в чиния, в купа се разбиват яйцата и после към тях се прибавя в содата.

Овкусените бутчета се изцеждат от марината и се потапят в яйцата, след това в брашното, след това пак в яйцата и се овалват в корнфлейкс

После панираните бутчета се изпържват в зехтин от всички страни.

Гласували общо: 1 потребители