Необходими продукти:
пилешки бутчета - 24 бр.
яйца - 6 бр.
корнфлейкс - 1 пакет
масло
сода бикарбонат - 1 ч.л
царевично брашно - 400 г
лют червен пипер - 1 щипка
зехтин - за пържене
ЗА МАРИНАТА
вода - 6 ч.ч.
чесън на прах - 1 ч.л.
бульон - 1 кубче пилешки
Начин на приготвяне:
Бутчетата старателно се измиват и се потапят в марината стоят, в нея 40 мин.
Корнфлейксът се натрошава с помощта на чопър и се изсипва в чиния, в купа се разбиват яйцата и после към тях се прибавя в содата.
Овкусените бутчета се изцеждат от марината и се потапят в яйцата, след това в брашното, след това пак в яйцата и се овалват в корнфлейкс
После панираните бутчета се изпържват в зехтин от всички страни.