Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте брашното, канелата и бакпулвера. 2. Сложете яйцата, захарта, меда, киселото мляко, олиото в една купа и разбъркайте. 3. Добавете сухата смес. 4. Добавете половината лешници, които предварително сте нарязали. 5. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. 6. Добавете ги към сместа и разбъркайте. 7. Сложете хартия за печене върху тава и върху нея сипете получилата се до момента смес. 8. Смесете другата половина от лешниците с 1 супена лъжица захар, лъжица канела и ги изсипете отгоре върху сместа за печене. 9. Печете в предварително загрята фурна до получаване на лека хрупкава коричка.Всички сме гледали по филмите онези ябълкови или черешови пайове, по които точим зъби. Е, този, който ще ви представим днес е същия и се приготвя много лесно.
Внимавате ли? Започваме!
Необходими продукти:
ябълки - 3 бр.
пшенично брашно - 300 г
бакпулвер - 1 пакетче /10 г/
канела - 1 пакетче
пчелен мед - 2 с.л.
олио - 125 мл
кисело мляко - 3 с.л.
яйца - 3 бр.
лешници - 50 г сурови
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте брашното, канелата и бакпулвера.
2. Сложете яйцата, захарта, меда, киселото мляко, олиото в една купа и разбъркайте.
3. Добавете сухата смес.
4. Добавете половината лешници, които предварително сте нарязали.
5. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.
6. Добавете ги към сместа и разбъркайте.
7. Сложете хартия за печене върху тава и върху нея сипете получилата се до момента смес.
8. Смесете другата половина от лешниците с 1 супена лъжица захар, лъжица канела и ги изсипете отгоре върху сместа за печене.
9. Печете в предварително загрята фурна до получаване на лека хрупкава коричка.