Наслада за небцето: Вкусен домашен ябълков пай

Всички сме гледали по филмите онези ябълкови или черешови пайове, по които точим зъби. Е, този, който ще ви представим днес е същия и се приготвя много лесно.

Внимавате ли? Започваме!

Необходими продукти:

ябълки - 3 бр.

пшенично брашно - 300 г

бакпулвер - 1 пакетче /10 г/

канела - 1 пакетче

пчелен мед - 2 с.л.

олио - 125 мл

кисело мляко - 3 с.л.

яйца - 3 бр.

лешници - 50 г сурови

 

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте брашното, канелата и бакпулвера.

2. Сложете яйцата, захарта, меда, киселото мляко, олиото в една купа и разбъркайте.

3. Добавете сухата смес.

4. Добавете половината лешници, които предварително сте нарязали.

5. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.

6. Добавете ги към сместа и разбъркайте.

7. Сложете хартия за печене върху тава и върху нея сипете получилата се до момента смес.

8. Смесете другата половина от лешниците с 1 супена лъжица захар, лъжица канела и ги изсипете отгоре върху сместа за печене.

9. Печете в предварително загрята фурна до получаване на лека хрупкава коричка.

Всички сме гледали по филмите онези ябълкови или черешови пайове, по които точим зъби. Е, този, който ще ви представим днес е същия и се приготвя много лесно.

Внимавате ли? Започваме!

Необходими продукти:

ябълки - 3 бр.

пшенично брашно - 300 г

бакпулвер - 1 пакетче /10 г/

канела - 1 пакетче

пчелен мед - 2 с.л.

олио - 125 мл

кисело мляко - 3 с.л.

яйца - 3 бр.

лешници - 50 г сурови

 

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте брашното, канелата и бакпулвера.

2. Сложете яйцата, захарта, меда, киселото мляко, олиото в една купа и разбъркайте.

3. Добавете сухата смес.

4. Добавете половината лешници, които предварително сте нарязали.

5. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.

6. Добавете ги към сместа и разбъркайте.

7. Сложете хартия за печене върху тава и върху нея сипете получилата се до момента смес.

8. Смесете другата половина от лешниците с 1 супена лъжица захар, лъжица канела и ги изсипете отгоре върху сместа за печене.

9. Печете в предварително загрята фурна до получаване на лека хрупкава коричка.

Гласували общо: 1 потребители