Необходими продукти:
брашно - 140 г
бакпулвер - 1 ч.л.
захар - 150 г
сол - 1/2 ч.л.
краве масло - 115 г меко
кисело мляко - 2 - 3 супени лъжици
яйца - 2 бр.
праскови - 400 - 500 г
захар - за поръсване
канела - по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете 22 или 23 см кръгла форма за торта с масло или спрей за печене.
В средна купа за смесване разбийте заедно брашното, бакпулвера и солта.
В голяма купа за смесване разбийте маслото на средна скорост до кремообразно състояние.
Добавете захарта и разбийте, докато стане светло и пухкаво.
След това добавете едно по едно яйцата, преди да добавите киселото мляко и ванилията.
С миксера на ниска скорост, постепенно добавете сместа от брашно, докато се смеси.
Разстелете тестото в намаслена 22 см форма за торта.
Почистете и нарежете прасковите за десерта.
Наредете от прасковите върху тестото.
Поръсете отгоре с шепа череши и допълнително захар, ако желаете.
Печете плодовия сладкиш 45 минути или докато дървена клечка, поставена в центъра, излезе чиста.
Оставете да се охлади поне 30 минути преди сервиране.
Сладкишът с праскови може да се покрие и да се съхранява на стайна температура до 3 дни.