Невероятен сладкиш с праскови

Необходими продукти:

брашно - 140 г

бакпулвер - 1 ч.л.

захар - 150 г

сол - 1/2 ч.л.

краве масло - 115 г меко

кисело мляко - 2 - 3 супени лъжици

яйца - 2 бр.

праскови - 400 - 500 г

захар - за поръсване

канела - по желание

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете 22 или 23 см кръгла форма за торта с масло или спрей за печене.

В средна купа за смесване разбийте заедно брашното, бакпулвера и солта.

В голяма купа за смесване разбийте маслото на средна скорост до кремообразно състояние.

Добавете захарта и разбийте, докато стане светло и пухкаво.

След това добавете едно по едно яйцата, преди да добавите киселото мляко и ванилията.

С миксера на ниска скорост, постепенно добавете сместа от брашно, докато се смеси.

Разстелете тестото в намаслена 22 см форма за торта.

Почистете и нарежете прасковите за десерта.

Наредете от прасковите върху тестото.

Поръсете отгоре с шепа череши и допълнително захар, ако желаете.

Печете плодовия сладкиш 45 минути или докато дървена клечка, поставена в центъра, излезе чиста.

Оставете да се охлади поне 30 минути преди сервиране.

Сладкишът с праскови може да се покрие и да се съхранява на стайна температура до 3 дни.

Необходими продукти:

брашно - 140 г

бакпулвер - 1 ч.л.

захар - 150 г

сол - 1/2 ч.л.

краве масло - 115 г меко

кисело мляко - 2 - 3 супени лъжици

яйца - 2 бр.

праскови - 400 - 500 г

захар - за поръсване

канела - по желание

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете 22 или 23 см кръгла форма за торта с масло или спрей за печене.

В средна купа за смесване разбийте заедно брашното, бакпулвера и солта.

В голяма купа за смесване разбийте маслото на средна скорост до кремообразно състояние.

Добавете захарта и разбийте, докато стане светло и пухкаво.

След това добавете едно по едно яйцата, преди да добавите киселото мляко и ванилията.

С миксера на ниска скорост, постепенно добавете сместа от брашно, докато се смеси.

Разстелете тестото в намаслена 22 см форма за торта.

Почистете и нарежете прасковите за десерта.

Наредете от прасковите върху тестото.

Поръсете отгоре с шепа череши и допълнително захар, ако желаете.

Печете плодовия сладкиш 45 минути или докато дървена клечка, поставена в центъра, излезе чиста.

Оставете да се охлади поне 30 минути преди сервиране.

Сладкишът с праскови може да се покрие и да се съхранява на стайна температура до 3 дни.

Гласували общо: 1 потребители