Охлювчета с течен шоколад и орехи

Необходими продукти:

прясно мляко - 250 мл топло

яйца - 2 бр.

захар - 7 с.л.

масло - 150 г меко

брашно - до меко тесто

суха мая - 1 пакетче (10 г) или 1/2 жива мая (21 г)

течен шоколад

орехи

канела

 

Начин на приготвяне:

1.Меси се тесто, което трябва да е меко и пухкаво.

2.Веднага се разточва на кора и се маже с течният шоколад, поръсва се с канелата и орехите.

3.Навива се на руло и се режат охлювчета.

4.Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин, като малко преди да се извадят се мажат с прясно мляко и се запичат.

5.След изваждане се завиват с кърпа.

Необходими продукти:

прясно мляко - 250 мл топло

яйца - 2 бр.

захар - 7 с.л.

масло - 150 г меко

брашно - до меко тесто

суха мая - 1 пакетче (10 г) или 1/2 жива мая (21 г)

течен шоколад

орехи

канела

 

Начин на приготвяне:

1.Меси се тесто, което трябва да е меко и пухкаво.

2.Веднага се разточва на кора и се маже с течният шоколад, поръсва се с канелата и орехите.

3.Навива се на руло и се режат охлювчета.

4.Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин, като малко преди да се извадят се мажат с прясно мляко и се запичат.

5.След изваждане се завиват с кърпа.

Гласували общо: 1 потребители