Необходими продукти:
За плънката
яйце - 1 бр.
сирене - 200 г
спанак - 450 г замразен
лук - 1 глава
За тестото
яйца - 3 бр.
мая - 1 кубче жива
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
брашно - 3 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1.Нарежете, почистеният и много добре измит спанак, посолете го на вкус и намачкайте за кратко с ръце.
2.Прибавете нарязаните пера лук, натрошеното на едро сирене, разбитите с вилица яйца и 4 с.л. от олиото, разбъркайте добре.
3.В намазана с олио тава, наредете половината листа от корите, като между тях поръсвате с 1 ч.л. олио.
4.Разстелете равномерно спаначената плънка и наредете по същия начин останалата част от корите.
5.Нарежете баницата на квадратни парчета и поръсете с останалото олио смесено с малко вода.
6.Поставете тавата с бюрека в предварително нагрята фурна на 200 градуса първите 10 минути, намалете градусите на 180 и печете до готовност.
Приятен апетит!