Необходими продукти:
ориз - 1 ч.ч.
царевица - 1/2 консерва
моркови - 1 бр.
чушки - 1 бр. червена
чушки - 1 бр. зелена
лук - 1 глава
кълнове - 50 г
гъби - 3 - 4 бр.
зелен лук - 1 стрък
сол
черен пипер
соев сос - светъл
олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза.
2. Сложете го в дълбока тенджера и добавете вода да се покрие оризът.
3. Посолете и оставете да се свари оризът.
4. След като е сварен го измийте хубаво със студена вода.
5. Всички зеленчуци измийте, почистете и нарежете.
6. В тиган налейте олио и сгорещете.
7. Добавете двата вида лук, морковите, двата вида чушка и гъбите.
8. Запържете за около 2-3 минути и след това към тях прибавете царевицата и ориза.
9. Сложете соев сос - количеството е по желание според вашите предпочитания.
10. Разбъркайте добре и оставете за още 2-3 минути на котлона като разбърквате периодично.
11. Накрая овкусете ориза на тиган със сол и черен пипер и сервирайте.
Приятен апетит!