Необходими продукти:
кайма - 250 г, телешка + 250 г свинска
чесън - 3 скилидки
колбас - 100 г
моркови - 1 бр.
лук - 1 глава, кромид
целина - 1 стрък
прясно мляко - 120 мл
зехтин - 5 с.л.
червено вино - 120 мл
домати - 800 г, белени консерва
доматено пюре - 2 с.л.
босилек - 1 щипка, пресен
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
пармезан - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина и маслото, запържете чесъна и колбаса.
2. След няколко минути добавете лука, моркова и целината.
3. След като омекнат добавете и двата вида кайма, бъркайте, докато станат на трохи.
4. Долейте прясното мляко и гответе 10 мин.
5. Добавете размитото във вода доматено пюре и нарязаните на ситно домати.
6. Долейте 800 мл гореща вода, овкусете със сол и черен пипер.
7. Поръсете с босилек.
8. Сосът Болонезе гответе около час и половина, като в последните минути добавете настърганият Пармезан.
Приятен апетит!