Необходими продукти:
свинско месо - 800 г от врат
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
чушки - 2 бр. червени
чесън - 2 скилидки
червено вино - 1 ч.ч.
дафинов лист - 1 бр.
домати - 1 ч.ч. пасирани
доматено пюре - 1 с.л.
олио - 1/2 ч.ч.
черен пипер - на вкус
риган - 1 ч.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинския врат на хапки или ивици, измийте и подсушете.
2. Загрейте в тиган олиото и запържете месото до златист загар.
3. През това време нарежете почистения и измит зеленчук (лук, моркови, чесън и чушки) на ивици.
4. След като месото добие златистия загар, прибавете нарязания зеленчук и запържете, като бъркате периодично да не загори.
5. Когато зеленчукът поомекне, прибавете пасираните домати, доматеното пюре, червеното вино и дафиновия лист, разбърквате добре.
6. Оставете кавърмата да се вари на слаб огън до готовност на месото.
7. В края на готвенето поръсете с черен пипер, риган и сол на вкус.
Приятен апетит!