Оригинална рецепта за свинска кавърма

Необходими продукти:

свинско месо - 800 г от врат

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

чушки - 2 бр. червени

чесън - 2 скилидки

червено вино - 1 ч.ч.

дафинов лист - 1 бр.

домати - 1 ч.ч. пасирани

доматено пюре - 1 с.л.

олио - 1/2 ч.ч.

черен пипер - на вкус

риган - 1 ч.л.

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинския врат на хапки или ивици, измийте и подсушете.

2. Загрейте в тиган олиото и запържете месото до златист загар.

3. През това време нарежете почистения и измит зеленчук (лук, моркови, чесън и чушки) на ивици.

4. След като месото добие златистия загар, прибавете нарязания зеленчук и запържете, като бъркате периодично да не загори.

5. Когато зеленчукът поомекне, прибавете пасираните домати, доматеното пюре, червеното вино и дафиновия лист, разбърквате добре.

6. Оставете кавърмата да се вари на слаб огън до готовност на месото.

7. В края на готвенето поръсете с черен пипер, риган и сол на вкус.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

свинско месо - 800 г от врат

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

чушки - 2 бр. червени

чесън - 2 скилидки

червено вино - 1 ч.ч.

дафинов лист - 1 бр.

домати - 1 ч.ч. пасирани

доматено пюре - 1 с.л.

олио - 1/2 ч.ч.

черен пипер - на вкус

риган - 1 ч.л.

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинския врат на хапки или ивици, измийте и подсушете.

2. Загрейте в тиган олиото и запържете месото до златист загар.

3. През това време нарежете почистения и измит зеленчук (лук, моркови, чесън и чушки) на ивици.

4. След като месото добие златистия загар, прибавете нарязания зеленчук и запържете, като бъркате периодично да не загори.

5. Когато зеленчукът поомекне, прибавете пасираните домати, доматеното пюре, червеното вино и дафиновия лист, разбърквате добре.

6. Оставете кавърмата да се вари на слаб огън до готовност на месото.

7. В края на готвенето поръсете с черен пипер, риган и сол на вкус.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители