Оригиналната рецепта за грах със свинско месо

Необходими продукти:

грах - 2 консерви по 400 г

свинско месо - 600 г

лук - 2 глави стар

моркови - 2 бр

чесън - 5 скилидки

олио - 20 мл

сол - на вкус

черен пипер - 2 ч.л.

червен пипер - 2 ч.л.

чубрица - 2 ч.л.

домати - 1 консерва от 400 г

вино - 50 мл

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месона кубчета.

2. Овкусете със сол, половината подправки.

3. Обелете лука и нарежете на ситно.

4. Обелете морковите и ги нарежете на малки кубчета.

5. Обелете чесъна и го нарежете на ситно.

6. В дълбока тенджера сгорещете олиото и в него запържете лука, морковите и чесъна.

7. Сложете виното и изчакайте, докато алкохолът се изпари и ястието остане на мазнина.

8. След това добавете месото и запечете от всички страни.

9 Отцедете граха от водата в гевгир и сложете при останалите продукти.

10. Разбъркайте хубаво, добавете доматите, долейте вода, сложете останалите подправки и гответе ястието под капак на тих огън до готовност.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

грах - 2 консерви по 400 г

свинско месо - 600 г

лук - 2 глави стар

моркови - 2 бр

чесън - 5 скилидки

олио - 20 мл

сол - на вкус

черен пипер - 2 ч.л.

червен пипер - 2 ч.л.

чубрица - 2 ч.л.

домати - 1 консерва от 400 г

вино - 50 мл

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месона кубчета.

2. Овкусете със сол, половината подправки.

3. Обелете лука и нарежете на ситно.

4. Обелете морковите и ги нарежете на малки кубчета.

5. Обелете чесъна и го нарежете на ситно.

6. В дълбока тенджера сгорещете олиото и в него запържете лука, морковите и чесъна.

7. Сложете виното и изчакайте, докато алкохолът се изпари и ястието остане на мазнина.

8. След това добавете месото и запечете от всички страни.

9 Отцедете граха от водата в гевгир и сложете при останалите продукти.

10. Разбъркайте хубаво, добавете доматите, долейте вода, сложете останалите подправки и гответе ястието под капак на тих огън до готовност.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители