Необходими продукти:
грах - 2 консерви по 400 г
свинско месо - 600 г
лук - 2 глави стар
моркови - 2 бр
чесън - 5 скилидки
олио - 20 мл
сол - на вкус
черен пипер - 2 ч.л.
червен пипер - 2 ч.л.
чубрица - 2 ч.л.
домати - 1 консерва от 400 г
вино - 50 мл
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месона кубчета.
2. Овкусете със сол, половината подправки.
3. Обелете лука и нарежете на ситно.
4. Обелете морковите и ги нарежете на малки кубчета.
5. Обелете чесъна и го нарежете на ситно.
6. В дълбока тенджера сгорещете олиото и в него запържете лука, морковите и чесъна.
7. Сложете виното и изчакайте, докато алкохолът се изпари и ястието остане на мазнина.
8. След това добавете месото и запечете от всички страни.
9 Отцедете граха от водата в гевгир и сложете при останалите продукти.
10. Разбъркайте хубаво, добавете доматите, долейте вода, сложете останалите подправки и гответе ястието под капак на тих огън до готовност.
Приятен апетит!