Ориз с праз и домати

Необходими продукти:

праз - 1 стрък

олио - 1 к.ч.

домати - 1 буркан (400 г) стерилизирани

ориз - 1 ч.ч.

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

риган - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Измийте много добре ориза под течаща вода и оставете да се прецеди.

Почистете и нарежете праза на ситно.

В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязания праз, запържете до омекване.

Добавете прецедения ориз и продължете запържването до прозрачен цвят на ориза.

Добавете доматите, черен пипер на вкус, налейте 3 ч.ч. топла вода и разбъркайте.

Намалете котлона на слаб огън и след като ястието заври, посолете на вкус и затворете капака на тенджерата, оставете да къкри, като периодично разбърквате до готовност на ориза.

В самия край на готвенето поръсете с ригана, разбъркайте и премахнете постния ориз от котлона.

Оставете под затворен капак ориза с праз и домати да се задуши за около 10-15 минути.

Необходими продукти:

праз - 1 стрък

олио - 1 к.ч.

домати - 1 буркан (400 г) стерилизирани

ориз - 1 ч.ч.

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

риган - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Измийте много добре ориза под течаща вода и оставете да се прецеди.

Почистете и нарежете праза на ситно.

В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязания праз, запържете до омекване.

Добавете прецедения ориз и продължете запържването до прозрачен цвят на ориза.

Добавете доматите, черен пипер на вкус, налейте 3 ч.ч. топла вода и разбъркайте.

Намалете котлона на слаб огън и след като ястието заври, посолете на вкус и затворете капака на тенджерата, оставете да къкри, като периодично разбърквате до готовност на ориза.

В самия край на готвенето поръсете с ригана, разбъркайте и премахнете постния ориз от котлона.

Оставете под затворен капак ориза с праз и домати да се задуши за около 10-15 минути.

Гласували общо: 1 потребители