Ориз със спанак на фурна

Необходими продукти:

спанак - 1 кг

лук - 3 - 4 стръка пресен

олио - 1 к.ч.

ориз - 1 к.ч.

брашно - 2 с.л.

прясно мляко - 2 ч.ч.

яйца - 3 бр.

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

Нарязвате спанака и го слагате в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус.Задушавате на умерен огън.

Когато водата се изпари, изсипвате сместа в намаслена тавичка.

Запържвате брашното в останалото олио, разреждате с млякото и оставяте на огъня да ври.

Сваляте спаначената запеканка от огъня и застройвате с разбитото яйце.

Заливате спанака със запръжката и запичате в умерена фурна.

Необходими продукти:

спанак - 1 кг

лук - 3 - 4 стръка пресен

олио - 1 к.ч.

ориз - 1 к.ч.

брашно - 2 с.л.

прясно мляко - 2 ч.ч.

яйца - 3 бр.

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

Нарязвате спанака и го слагате в тенджера заедно с едро нарязания лук, ориза, половината от олиото, 1 к.ч. вода, малко джоджен и сол на вкус.Задушавате на умерен огън.

Когато водата се изпари, изсипвате сместа в намаслена тавичка.

Запържвате брашното в останалото олио, разреждате с млякото и оставяте на огъня да ври.

Сваляте спаначената запеканка от огъня и застройвате с разбитото яйце.

Заливате спанака със запръжката и запичате в умерена фурна.

Гласували общо: 1 потребители