Необходими продукти:
грах - 400 г от консерва (количество без сока)
пилешко бутче - 2 бр.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
доматен сок - 200 мл
червен пипер - 1 с.л.
брашно - 2 с.л.
олио
сол
черен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
1. Сварете бутчетата.
2. Обезкостете ги.
3. Изчистете лука и го нарежете на ситно.
4. Настържете морков.
5. В тиган сложете олио да загрее.
6. Добавете лука да се запържи.
7. Добавете и морковя.
8. Разбъркайте.
9. Сложете брашното и червения пипер да се запържат.
10. Отново разбъркайте.
11. Добавете доматения сок.
12. Сложете сока от граха.
13. Добавете малко вода.
14. Поръсете със сол, черен пипер и чубрица.
15. Оставете да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.
Приятен апетит!