От тефтерчето на баба: Бърза и лесна яхнийка с грах

Необходими продукти:

грах - 400 г от консерва (количество без сока)

пилешко бутче - 2 бр.

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

доматен сок - 200 мл

червен пипер - 1 с.л.

брашно - 2 с.л.

олио

сол

черен пипер

чубрица

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете бутчетата.

2. Обезкостете ги.

3. Изчистете лука и го нарежете на ситно.

4. Настържете морков.

5. В тиган сложете олио да загрее.

6. Добавете лука да се запържи.

7. Добавете и морковя.

8. Разбъркайте.

9. Сложете брашното и червения пипер да се запържат.

10. Отново разбъркайте.

11. Добавете доматения сок.

12. Сложете сока от граха.

13. Добавете малко вода.

14. Поръсете със сол, черен пипер и чубрица.

15. Оставете да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

грах - 400 г от консерва (количество без сока)

пилешко бутче - 2 бр.

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

доматен сок - 200 мл

червен пипер - 1 с.л.

брашно - 2 с.л.

олио

сол

черен пипер

чубрица

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете бутчетата.

2. Обезкостете ги.

3. Изчистете лука и го нарежете на ситно.

4. Настържете морков.

5. В тиган сложете олио да загрее.

6. Добавете лука да се запържи.

7. Добавете и морковя.

8. Разбъркайте.

9. Сложете брашното и червения пипер да се запържат.

10. Отново разбъркайте.

11. Добавете доматения сок.

12. Сложете сока от граха.

13. Добавете малко вода.

14. Поръсете със сол, черен пипер и чубрица.

15. Оставете да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители