От тефтерчето на баба: Свинска кавърма с картофи и други зеленчуци

Необходими продукти:

свинско месо - 700 г

моркови - 5 бр.

печурки - 125 г

лук - 2 глави

доматен сос - 500 мл

олио - 25 мл

захар - 1 с.л.

брашно - 1 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

кимион - 1/2 ч.л.

сол

За пюрето

картофи - 500 г

прясно мляко - 100 мл

лук - 1 глава

сол - на вкус

чубрица

 

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо се нарязва на едри хапки.

2. Сварява се в много малко вода заедно с лука, морковите и гъбите.

3. Когато месото е почти готово, се сипва и доматеният сос, захарта и се овкусява с подправките.

4. Когато част от водата се изпари, се добавя брашното, за да се сгъсти сосът.

5. Кебапът се сваля от котлона.

6. За направата на картофеното пюре картофите се сварят добре заедно със солта.

7. Намачкват се заедно с прясното мляко и се добавят ситно нарязаният лук, чубрица и олио.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

свинско месо - 700 г

моркови - 5 бр.

печурки - 125 г

лук - 2 глави

доматен сос - 500 мл

олио - 25 мл

захар - 1 с.л.

брашно - 1 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

кимион - 1/2 ч.л.

сол

За пюрето

картофи - 500 г

прясно мляко - 100 мл

лук - 1 глава

сол - на вкус

чубрица

 

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо се нарязва на едри хапки.

2. Сварява се в много малко вода заедно с лука, морковите и гъбите.

3. Когато месото е почти готово, се сипва и доматеният сос, захарта и се овкусява с подправките.

4. Когато част от водата се изпари, се добавя брашното, за да се сгъсти сосът.

5. Кебапът се сваля от котлона.

6. За направата на картофеното пюре картофите се сварят добре заедно със солта.

7. Намачкват се заедно с прясното мляко и се добавят ситно нарязаният лук, чубрица и олио.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители