Необходими продукти:
картофи - 3 бр.
моркови - 1 бр.
тиквички - 1 бр.
зелени чушки - 2 бр.
чесън - 2 скилидки
копър - 1 свежо клонче
къри - 1 ч.л.
кимон - 1ч.л
магданоз - 10 - тина сухи листа, може и свеж
сол - 3 ч.л.
олио - 100 мл
вода - 300 мл
Начин на приготвяне:
1. Обелете зеленчуците, тиквичката, картофа и чушките.
2. След това ги нарежете на кубчета, а моркова на полумесеци.
3. В дълбок съд, най-добре в тиган уок, загрейте олиото, сложете първо тиквичката и посолете с 1 ч.л сол.
4. Пържете 5 минути, след което добавете всички останали зеленчуци.
5. Пържете под похлупак 15 минути на умерено силен огън.
6. След 15 минути добавете 300 мл вода, подправките, останалата сол, чесъна, нарязан на ситно, и копъра - накъсан на по-малки клончета.
7. Оставете кърито да ври на умерен огън за още 20 мин.
8. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Приятен апетит!