Панирани гъби на фурна

Необходими продукти:

гъби кладница - 500 г

яйца - 3 бр.

царевично брашно - 150 г

сол

черен пипер

соев сос

ЗА СОСА

кисело мляко - 3 с.л.

майонеза - 1 с.л.

бяло вино - 20 мл

сол

черен пипер

чесън - на прах

 

Начин на приготвяне:

Първо, измиваме гъбите Кладница и отрязваме най-долната част, по желание може и цялото пънче /малко-по жилаво е/, аз го оставям.

На котлона загрявам подсолена вода в тенджерка. Махам я от котлона и пускам гъбите в горещата вода да постоят 10-тина минути.

През това време си разбивам 2те яйца и приготвям чинийка с царевично брашно.

В тавичка слагам хартия за печене.

Изваждам гъбите от водата.

Овкусявам ги със сол, черен пипер и малко соев сос.

Потапям гъбата в царевично брашно, след това в яйце и слагам в тавичката. Така с всички гъби.

Пека но 200 °C до златисто /около 13 минути/, после с щипка обръщам, да се запекат и от другата страна.

Сервирам панираните гъби в чиния с гаранитура от салта по избор.

Приготвям и сос.

В купичка смесвам киселото мляко и майонезата.

Подправям със сол, черен пипер и чесън на прах. Доливам бялото вино и разбърквам.

Получава се добра комбинация от панирани гъби кладница на фурна с млечното-виненото сосче.

Необходими продукти:

гъби кладница - 500 г

яйца - 3 бр.

царевично брашно - 150 г

сол

черен пипер

соев сос

ЗА СОСА

кисело мляко - 3 с.л.

майонеза - 1 с.л.

бяло вино - 20 мл

сол

черен пипер

чесън - на прах

 

Начин на приготвяне:

Първо, измиваме гъбите Кладница и отрязваме най-долната част, по желание може и цялото пънче /малко-по жилаво е/, аз го оставям.

На котлона загрявам подсолена вода в тенджерка. Махам я от котлона и пускам гъбите в горещата вода да постоят 10-тина минути.

През това време си разбивам 2те яйца и приготвям чинийка с царевично брашно.

В тавичка слагам хартия за печене.

Изваждам гъбите от водата.

Овкусявам ги със сол, черен пипер и малко соев сос.

Потапям гъбата в царевично брашно, след това в яйце и слагам в тавичката. Така с всички гъби.

Пека но 200 °C до златисто /около 13 минути/, после с щипка обръщам, да се запекат и от другата страна.

Сервирам панираните гъби в чиния с гаранитура от салта по избор.

Приготвям и сос.

В купичка смесвам киселото мляко и майонезата.

Подправям със сол, черен пипер и чесън на прах. Доливам бялото вино и разбърквам.

Получава се добра комбинация от панирани гъби кладница на фурна с млечното-виненото сосче.

Гласували общо: 1 потребители