Патладжан с домати на фурна

Необходими продукти:

патладжани - 3 бр.

домати - 400 г консервирани белени

чесън - 3 - 4 скилидки

олио - за пържене

сол

зеленчукова подправка

магданоз

захар - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца.

2. Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете със сол и покрийте със студена вода.

3. Оставете така за около 20 минути.

4. Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.

5. Загрейте олио за пържене.

6. Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто.

7. В подходяща тава за печене сложете част от консервираните белени домати.

8. Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните.

9. Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите.

10. Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода.

11. Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка.

12. Печете патладжаните в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина.

13. Преди поднасяне гарнирайте с магданоз.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

патладжани - 3 бр.

домати - 400 г консервирани белени

чесън - 3 - 4 скилидки

олио - за пържене

сол

зеленчукова подправка

магданоз

захар - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца.

2. Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете със сол и покрийте със студена вода.

3. Оставете така за около 20 минути.

4. Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.

5. Загрейте олио за пържене.

6. Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто.

7. В подходяща тава за печене сложете част от консервираните белени домати.

8. Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните.

9. Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите.

10. Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода.

11. Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка.

12. Печете патладжаните в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина.

13. Преди поднасяне гарнирайте с магданоз.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители