Необходими продукти:
патладжани - 3 бр.
домати - 400 г консервирани белени
чесън - 3 - 4 скилидки
олио - за пържене
сол
зеленчукова подправка
магданоз
захар - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца.
2. Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете със сол и покрийте със студена вода.
3. Оставете така за около 20 минути.
4. Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.
5. Загрейте олио за пържене.
6. Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто.
7. В подходяща тава за печене сложете част от консервираните белени домати.
8. Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните.
9. Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите.
10. Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода.
11. Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка.
12. Печете патладжаните в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина.
13. Преди поднасяне гарнирайте с магданоз.
Приятен апетит!