Необходими продукти:
картофи - 1 кг пресни
гъби - 300 г печурки
рас ел ханут - 1 ч.л. пълна
сол
черен пипер
олио - 3 с.л.
масло - 50 г
ЗА ПОРЪСВАНЕ
чесън - 1 стрък, пресен
магданоз - 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
Използвах пресни картофи, които измих добре, без да ги беля.
Нарязах картофите и гъбите на едри парчета.
На дъното на тава сложих олиото, пълна лъжичка от подправката рас ел ханут, сол и черен пипер на вкус.
Прибавих картофите и гъбите и разбърках добре.
Маслото нарязах и разпределих отгоре.
Вода не съм слагала, защото измих гъбите и те ще отпуснат.
Сложих тавата с картофите в загрята фурна на 200 градуса и пекох около час.
Междувременно разбърках 2 пъти.
След като картофите бяха готови, още горещи ги поръсих със ситно нарязани магданоз и 1 стрък пресен чесън и веднага сервирах.