Перфектната домашна торта за Нова година

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

захар - 4 с.л.

краве масло - 6 с.л.

амонячна сода - 1 пакетче (10 г)

брашно - колкото поеме

лимонова кора - от 1 лимон

ЗА КРЕМА

прясно мляко - 1200 мл

захар - 3/4 ч.ч.

нишесте с вкус на шоколад - 2 пакетчета (по 60 г)

краве масло - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

  1. В купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване.
  2. Прибавят се омекналото краве масло и амонячната сода.
  3. След разбъркване се прибавя на порции пресятото брашно и настърганата лимонова кора.
  4. Замесва се не много меко тесто, така че лесно да се разточва.
  5. Тестото се разделя на пет еднакви топки.
  6. Всяка топка се разточва на блат с размер около 25 см диаметъра.
  7. Всеки блат се прехвърля в тава покрита с хартия за печене, след което се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна.
  8. Пече се около десет минути или докато започне леко да порозовява.
  9. Кремът за тортата се приготвя с две пакетчета нишесте с вкус по желание.
  10. За целта се загрява един литър мляко заедно с три четвърти чаена чаша захар.
  11. В купа с се смесват двете пакетчета нишесте с двеста милилитра мляко.
  12. Разбъркват се, докато се разтвори нишестето, след което на струйка се наливат при вече загрятото мляко и захар.
  13. Кремът се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
  14. Преди да се дръпне от котлона се прибавят две супени лъжици краве масло и отново се разбърква.
  15. Тортата се сглобява, като се редуват ред изпечен блат, намазва се крем, ред блат, крем и т.н.
  16. Завършва се с крем, като с него се намазва тортата и отстрани.
  17. Накрая се поръсва със смлени орехи.
  18. Селската торта се оставя в хладилник за една нощ за да омекне, след което е готова за сервиране.

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

захар - 4 с.л.

краве масло - 6 с.л.

амонячна сода - 1 пакетче (10 г)

брашно - колкото поеме

лимонова кора - от 1 лимон

ЗА КРЕМА

прясно мляко - 1200 мл

захар - 3/4 ч.ч.

нишесте с вкус на шоколад - 2 пакетчета (по 60 г)

краве масло - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

  1. В купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване.
  2. Прибавят се омекналото краве масло и амонячната сода.
  3. След разбъркване се прибавя на порции пресятото брашно и настърганата лимонова кора.
  4. Замесва се не много меко тесто, така че лесно да се разточва.
  5. Тестото се разделя на пет еднакви топки.
  6. Всяка топка се разточва на блат с размер около 25 см диаметъра.
  7. Всеки блат се прехвърля в тава покрита с хартия за печене, след което се поставя в предварително загрята на 160 градуса фурна.
  8. Пече се около десет минути или докато започне леко да порозовява.
  9. Кремът за тортата се приготвя с две пакетчета нишесте с вкус по желание.
  10. За целта се загрява един литър мляко заедно с три четвърти чаена чаша захар.
  11. В купа с се смесват двете пакетчета нишесте с двеста милилитра мляко.
  12. Разбъркват се, докато се разтвори нишестето, след което на струйка се наливат при вече загрятото мляко и захар.
  13. Кремът се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
  14. Преди да се дръпне от котлона се прибавят две супени лъжици краве масло и отново се разбърква.
  15. Тортата се сглобява, като се редуват ред изпечен блат, намазва се крем, ред блат, крем и т.н.
  16. Завършва се с крем, като с него се намазва тортата и отстрани.
  17. Накрая се поръсва със смлени орехи.
  18. Селската торта се оставя в хладилник за една нощ за да омекне, след което е готова за сервиране.

Гласували общо: 1 потребители