Необходими продукти:
скариди - 200 г около олио - 3 с.л.Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза и го сварете на пара. След това отново го измийте със студена вода и го отцедете добре. 2. В предварително загрято олио запържете чесън, чили, лимон и черен пипер. 3. Прибавете скаридите, а след 2 минути и нарязаните на ситно лук, моркови, след което оцет и захар. Разбъркайте. 4. В другия край на тигана сложете едно яйце, което може да разбъркате и да стане на парченца. 5. Смесете всичко и добавете малко от ориза и доматения сос. Разбъркайте. 6. Добавете останалия ориз, соевия сос и магданоза. Приятен апетит!Необходими продукти:
скариди - 200 г около
олио - 3 с.л.
ориз - 1/2 к.ч.
магданоз - 1 с.л. нарязан
пресен лук - 2 бр.
лимон - 1 резен на ситно + 1 резен за сервиране
яйца - 1 бр.
соев сос - 2 - 3 с.л
чили - 1/2 ч.л. или повече по избор
моркови - 1/2 бр.
захар - 1 щипка
оцет - 1/4 ч.л
доматен сос с гъби - 3 - 4 с.л, готов
чесън - 2 скилидки
черен пипер - 1/4 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза и го сварете на пара. След това отново го измийте със студена вода и го отцедете добре.
2. В предварително загрято олио запържете чесън, чили, лимон и черен пипер.
3. Прибавете скаридите, а след 2 минути и нарязаните на ситно лук, моркови, след което оцет и захар. Разбъркайте.
4. В другия край на тигана сложете едно яйце, което може да разбъркате и да стане на парченца.
5. Смесете всичко и добавете малко от ориза и доматения сос. Разбъркайте.
6. Добавете останалия ориз, соевия сос и магданоза.
Приятен апетит!