Необходими продукти:
пилешки гърди - 4 бр. обезкостени без кожа
брашно - 1/2 ч.ч.
яйца - 2 бр. разбити
галета - 1 пакет
пармезан - 1/4 ч.ч. настърган
босилек - 1/4 ч.ч. пресни листа
сол
черен пипер - на вкус
зехтин - за пържене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 °C.
Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио и ги начукайте с чук за месо или точилка, докато станат с дебелина около 1.5 см.
В плитка купа смесете заедно брашното, солта и черния пипер.
В друга плитка купа разбийте яйцата.
В трета плитка купа смесете галетата, пармезана и нарязания босилек.
Намажете всяка пилешка гърда, първо, в сместа от брашно, като изтръскате излишното, след това потопете в разбитите яйца и накрая намажете в сместа с галета, като натиснете галетата върху пилето, за да сте сигурни, че залепват.
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън.
Добавете панираното пилешко към сгорещеното олио и гответе за около 2-3 минути от всяка страна или докато стане златисто кафяво и се свари.
Прехвърлете шницелите в тава за печене и ги поставете в предварително загрятата фурна за около 5-10 минути, за да се изпекат.
Поднесете пилешките шницелите с гарнитура от листенца пресен босилек.