Необходими продукти:
картофи - 1 кг. пресни и дребни чесън - 3 - 4 стръка зелен или няколко скилидкиНачин на приготвяне:
1. Измийте картофите, без да ги белите. Ако има по-едри сред тях, може да ги разполовите.Необходими продукти:
картофи - 1 кг. пресни и дребни
чесън - 3 - 4 стръка зелен или няколко скилидки
копър - 1 връзка
черен пипер
сол - на вкус
олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите, без да ги белите. Ако има по-едри сред тях, може да ги разполовите.
2. В тенджера с широко дъно загрейте мазнина, която трябва да покрие плътно дъното.
3. Сипете картофите, поръсете с пипер и сол и сложете капак.
4. През 2-3 минути раздрусвайте хубаво тенджерата, за да разбъркате картофите.
5. През това време скълцайте копъра и чесъна.
6. След задушаване на картофите добавете нарязаните зелени подправки.
7. Объркайте добре и след 2 минути снемете съда от котлона.