Необходими продукти:
тортила - 1 бр.
доматено пюре - 1 с.л.
шунка - 6 слайса
домати - 1 бр.
гауда - 4 слайса
маслини - 3 - 4 бр.
зехтин - 1 ч.л.
сух риган - 1/4 ч.л.
сух босилек - 1/4 ч.л.
Начин на приготвяне:
В леко намазнена тавичка се слага една питка тортила.
Намазва се на тънък слой с доматено пюре и в кръг се нареждат слайсовете шунка или друг колбас.
Домататътсе реже на парченца и разпределя върху шунката.
Следват накъсани парченца слайсове или просто нарязано сирене Гауда.
Пицата се овкусява със сух риган и босилек.
Отгоре се полива с малко зехтин и се слага в загрята на 200 градуса фурна.
Пече се около десет минути или до желаният загар.
При сервиране се гарнира с листенца пресен босилек.