Необходими продукти:
пилешки гърди - 2 бр.
мариновани гъби - 250 г микс
зелен лук - 2 стръка
чесън - 4 бр. скилидки (по желание)
кашкавал - 100 г настърган (за поръсване)
майонеза - за намазване
Начин на приготвяне:
Гъбите, лука и чесъна нарежете, задушете, подправете със сол и черен пипер.
Гърдите се разрязват по дължина, резените са по-тънки от шницела.
Подгответе формичките, вземете парче от гърдата на дланта си в средата сложете малко от гъбения пълнеж и го завийте от всички страни, обърнете го от дланта във формичка, когато всичкото фрикасе е във формичките.
Намажете всичко с майонеза (който не обича майонеза, може със зехтин) с четка и оставете за около половин час (за да не изсъхнат гърдите) солените мъфини.
Сложете във фурна, предварително загрята до 170°C за 15-20 минути, извадете, поръсете с кашкавал, върнете във фурната за още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Необходими продукти:
пилешки гърди - 2 бр.
мариновани гъби - 250 г микс
зелен лук - 2 стръка
чесън - 4 бр. скилидки (по желание)
кашкавал - 100 г настърган (за поръсване)
майонеза - за намазване
Начин на приготвяне:
Гъбите, лука и чесъна нарежете, задушете, подправете със сол и черен пипер.
Гърдите се разрязват по дължина, резените са по-тънки от шницела.
Подгответе формичките, вземете парче от гърдата на дланта си в средата сложете малко от гъбения пълнеж и го завийте от всички страни, обърнете го от дланта във формичка, когато всичкото фрикасе е във формичките.
Намажете всичко с майонеза (който не обича майонеза, може със зехтин) с четка и оставете за около половин час (за да не изсъхнат гърдите) солените мъфини.
Сложете във фурна, предварително загрята до 170°C за 15-20 минути, извадете, поръсете с кашкавал, върнете във фурната за още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Гласували общо: 1 потребители