Необходими продукти:
пилешко филе - 500 г
лук - 1/2 глава
чесън - 1 скилидка
олио - 2 с.л.
масло - 2 с.л.
брашно - 4 с.л.
вода - 1 л или по желание
сол
черен пипер
дафинов лист - 1
мащерка - щипка
куркума - щипка
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе запечатвам на тиган в малко масло - да получи лек загар.
Половин глава лук нарязвам на ситно и задушавам в дълбок тиган или тенджера, където съм загряла олиото и маслото.
След като омекне, слагам нарязан чесън, съвсем за кратко, че той прегаря бързо.
След това прибавям брашното, при непрекъснато бъркане за 3 минути, да се запече.
Следва вода или бульон, филето също и варим до желана гъстота.
Слагам дафинов лист, щипка куркума, мащерка, сол и чер пипер към вкусното фрикасе.
Готовото ястие подправям с лимонов сок.
Мащерката дава един фин аромат, който много добре си подхожда с останалите продукти, а куркумата придава свеж цвят на фрикасето.
Ако желаете опитайте рецептата за фрикасе с пилешко филе! Ще се радвам да споделите дали ви е допаднала.