- Загрейте фурната на 180 градуса.
- В една чиния смесете всички подправки - сол, черен пипер, чесън на прах, риган, мащерка, босилек, салвия, сладка паприка и лук на прах.
- Подсушете добре пилето с кухненска хартия и го почистете от вътрешностите.
- Намажете пилето отвътре и отвън със сместа от подправки. Внимателно разпределете сместа върху цялата повърхност на пилето.
- Поставете пилето в голяма тава за печене.
- Печете пилето в предварително загрята фурна за около 1 час и 30 минути, или докато вътрешната температура на бедрото достигне 75 градуса. За по-точни резултати използвайте месомер.
- Когато пилето е готово, извадете го от фурната и оставете да почине за около 10 минути преди да го нарежете и сервирате.
Съставки:
1 цяло пиле
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица черен пипер
1 супена лъжица чесън на прах
1 супена лъжица сух риган
1 супена лъжица сух мащерка
1 супена лъжица сух босилек
1 супена лъжица сух салвия
1/2 супена лъжица сладка паприка
1/2 супена лъжица лук на прах
Това ли е новата на Виктор Ергена? (СНИМКА)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- В една чиния смесете всички подправки - сол, черен пипер, чесън на прах, риган, мащерка, босилек, салвия, сладка паприка и лук на прах.
- Подсушете добре пилето с кухненска хартия и го почистете от вътрешностите.
- Намажете пилето отвътре и отвън със сместа от подправки. Внимателно разпределете сместа върху цялата повърхност на пилето.
- Поставете пилето в голяма тава за печене.
- Печете пилето в предварително загрята фурна за около 1 час и 30 минути, или докато вътрешната температура на бедрото достигне 75 градуса. За по-точни резултати използвайте месомер.
- Когато пилето е готово, извадете го от фурната и оставете да почине за около 10 минути преди да го нарежете и сервирате.
Тази рецепта за пиле с подправки ще му придаде изключително ароматен и пикантен вкус. Поднесете го с гарнитура по ваше предпочитание - печен картоф, зеленчукова салата или пресни зеленчуци.
Приятен апетит!