Пиле с подправки на фурна. С тази съставка става чудесно

Съставки:

1 цяло пиле

2 супени лъжици сол

1 супена лъжица черен пипер

1 супена лъжица чесън на прах

1 супена лъжица сух риган

1 супена лъжица сух мащерка

1 супена лъжица сух босилек

1 супена лъжица сух салвия

1/2 супена лъжица сладка паприка

1/2 супена лъжица лук на прах

 

Това ли е новата на Виктор Ергена? (СНИМКА)


Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. В една чиния смесете всички подправки - сол, черен пипер, чесън на прах, риган, мащерка, босилек, салвия, сладка паприка и лук на прах.
  3. Подсушете добре пилето с кухненска хартия и го почистете от вътрешностите.
  4. Намажете пилето отвътре и отвън със сместа от подправки. Внимателно разпределете сместа върху цялата повърхност на пилето.
  5. Поставете пилето в голяма тава за печене.
  6. Печете пилето в предварително загрята фурна за около 1 час и 30 минути, или докато вътрешната температура на бедрото достигне 75 градуса. За по-точни резултати използвайте месомер.
  7. Когато пилето е готово, извадете го от фурната и оставете да почине за около 10 минути преди да го нарежете и сервирате.
Тази рецепта за пиле с подправки ще му придаде изключително ароматен и пикантен вкус. Поднесете го с гарнитура по ваше предпочитание - печен картоф, зеленчукова салата или пресни зеленчуци.

Приятен апетит!

Съставки:

1 цяло пиле

2 супени лъжици сол

1 супена лъжица черен пипер

1 супена лъжица чесън на прах

1 супена лъжица сух риган

1 супена лъжица сух мащерка

1 супена лъжица сух босилек

1 супена лъжица сух салвия

1/2 супена лъжица сладка паприка

1/2 супена лъжица лук на прах

 

Това ли е новата на Виктор Ергена? (СНИМКА)


Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. В една чиния смесете всички подправки - сол, черен пипер, чесън на прах, риган, мащерка, босилек, салвия, сладка паприка и лук на прах.
  3. Подсушете добре пилето с кухненска хартия и го почистете от вътрешностите.
  4. Намажете пилето отвътре и отвън със сместа от подправки. Внимателно разпределете сместа върху цялата повърхност на пилето.
  5. Поставете пилето в голяма тава за печене.
  6. Печете пилето в предварително загрята фурна за около 1 час и 30 минути, или докато вътрешната температура на бедрото достигне 75 градуса. За по-точни резултати използвайте месомер.
  7. Когато пилето е готово, извадете го от фурната и оставете да почине за около 10 минути преди да го нарежете и сервирате.

Тази рецепта за пиле с подправки ще му придаде изключително ароматен и пикантен вкус. Поднесете го с гарнитура по ваше предпочитание - печен картоф, зеленчукова салата или пресни зеленчуци.

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители