Ястието се приготвя за 85 минути и стига за три порции.
Необходими продукти:
пилешко месо - около 700 - 800 г
лук - 2 - 3 средни глави
доматено пюре - 2 с.л.
гъби - 500 г пресни
вино - 100 мл
моркови - 1 брой
чесън - 2 - 3 скилидки
черен пипер
червен пипер
чубрица
розмарин - натрошен
сол
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на порционни парчета и го сложете да се свари в достатъчно вода.
2. Отделно задушете в малко сгорещено олио накълцаните лук, морков, чесън и гъби.
3. Щом леко се запържат, добавете виното, разбъркайте за 1-2 минути и добавете доматеното пюре, подправките и свареното месо.
4. Долейте при непрекъснато бъркане от пилешкия бульон и оставете да се вари до пълна готовност на зеленчуците.
5. Накрая добавете към яхнията размитото в малко водичка брашно или нишесте.
6. Поднесете пилето с гъби яхния с малко скълцан пресен магданоз.
Приятен апетит!