Пилешка кавърма по специална рецепта

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание

гъби - 250 г печурки

лук - 2 глави кромид

чушки - 2 бр. пресни

люти чушки - 1 - 2 бр.

домати - 400 г на кубчета от консерва

магданоз - пресен

олио - 3 с.л.

черен пипер

червен пипер

захар

сол

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки.

Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер.

Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание

гъби - 250 г печурки

лук - 2 глави кромид

чушки - 2 бр. пресни

люти чушки - 1 - 2 бр.

домати - 400 г на кубчета от консерва

магданоз - пресен

олио - 3 с.л.

черен пипер

червен пипер

захар

сол

 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки.

Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер.

Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Гласували общо: 1 потребители