Необходими продукти:
пилешко месо - 500 г филе или от бутче по желание
гъби - 250 г печурки
лук - 2 глави кромид
чушки - 2 бр. пресни
люти чушки - 1 - 2 бр.
домати - 400 г на кубчета от консерва
магданоз - пресен
олио - 3 с.л.
черен пипер
червен пипер
захар
сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.
В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки.
Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.
Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.
Подправя се със сол, захар и черен пипер.
Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.
След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.