Пилешка супа по английска рецепта

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 бр.

сол

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

селъри - 2 пръчици

чесън - 2 скилидки

дафинов лист - 2 бр.

мащерка - няколко стръка, прясна

юфка - 100 г или спагети

ябълков оцет - 1 ч.л.

пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сложете пилешките бутчета в тенджера с подсолена, студена вода и оставете да къкрят за 30 минути, като отстранявате образувалата се пяна.

Добавете нарязаните на едро една глава лук, един морков и една пръчка селъри, всички скилидки чесън, дафиновите листа, стръкчетата мащерка, розмарин (по желание) и оставете всичко да заври на по-висока температура. Варете около час.

Когато пилешката супа се свари, внимателно извадете пилешкото в голяма чиния и отделете месото от костите.

Прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата. Оставете да заври отново.

Добавете останалите вече ситно нарязани зеленчуци и обезкостеното месо.

Гответе 20 минути, докато омекнат зеленчуците.

В отделен съд сварете юфката или спагетите до степен ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.

Малко преди да махнете английската супа от котлона, прибавете полусварената паста.

Точно преди сервиране добавете магданоза в тенджерата заедно с ябълковия оцет.

Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер на вкус.

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 бр.

сол

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

селъри - 2 пръчици

чесън - 2 скилидки

дафинов лист - 2 бр.

мащерка - няколко стръка, прясна

юфка - 100 г или спагети

ябълков оцет - 1 ч.л.

пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сложете пилешките бутчета в тенджера с подсолена, студена вода и оставете да къкрят за 30 минути, като отстранявате образувалата се пяна.

Добавете нарязаните на едро една глава лук, един морков и една пръчка селъри, всички скилидки чесън, дафиновите листа, стръкчетата мащерка, розмарин (по желание) и оставете всичко да заври на по-висока температура. Варете около час.

Когато пилешката супа се свари, внимателно извадете пилешкото в голяма чиния и отделете месото от костите.

Прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата. Оставете да заври отново.

Добавете останалите вече ситно нарязани зеленчуци и обезкостеното месо.

Гответе 20 минути, докато омекнат зеленчуците.

В отделен съд сварете юфката или спагетите до степен ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.

Малко преди да махнете английската супа от котлона, прибавете полусварената паста.

Точно преди сервиране добавете магданоза в тенджерата заедно с ябълковия оцет.

Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер на вкус.

Гласували общо: 1 потребители