Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 бр.
сол
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
селъри - 2 пръчици
чесън - 2 скилидки
дафинов лист - 2 бр.
мащерка - няколко стръка, прясна
юфка - 100 г или спагети
ябълков оцет - 1 ч.л.
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките бутчета в тенджера с подсолена, студена вода и оставете да къкрят за 30 минути, като отстранявате образувалата се пяна.
Добавете нарязаните на едро една глава лук, един морков и една пръчка селъри, всички скилидки чесън, дафиновите листа, стръкчетата мащерка, розмарин (по желание) и оставете всичко да заври на по-висока температура. Варете около час.
Когато пилешката супа се свари, внимателно извадете пилешкото в голяма чиния и отделете месото от костите.
Прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата. Оставете да заври отново.
Добавете останалите вече ситно нарязани зеленчуци и обезкостеното месо.
Гответе 20 минути, докато омекнат зеленчуците.
В отделен съд сварете юфката или спагетите до степен ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.
Малко преди да махнете английската супа от котлона, прибавете полусварената паста.
Точно преди сервиране добавете магданоза в тенджерата заедно с ябълковия оцет.
Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер на вкус.