- Пуешките бутчета се измиват много добре.
- Премахват се кожите и се обезкостяват, като много внимателно се премахват малките кости.
- Обезкостеното месо се измива много добре и се нарязва на едри парчета.
- Лукът се почиства, измива и нарязва на дребно.
- В тава се слагат нарязано на дребно месо, лукът, дафиновият и олиото. Вода не се добавя.
- Дафиновият лист не се начупва.
- Задуша се 1 час на 220 °C на долен реотан при периодично разбъркване, като тавата се слага на дъното на фурната без решетка.
- Оризът се измива с топла вода до бистра вода.
- Когато месото с лукът се задушат, в тавата се прибавя измитият ориз, пипера микс и солта.
- Залива се с 2 литра топла вода.
- Разбърква се много добре.
- Пече се пуешкото с ориз 20 мин на 220°C на долен реотан на дъното на фурната без решетка, след което фурната се изключва и тавата с пуешкия бут с ориз и дафинов лист се оставя още 30 мин във фурната.
Необходими продукти:
пуешки бутчета - 7 бр.
ориз - 4 ч.ч.
дафинов лист - 3 бр.
лук - 4 бр.
сол - 1 с.л.
пипер микс - 1/2 ч.л.
олио - 100 мл
Начин на приготвяне:
- Пуешките бутчета се измиват много добре.
- Премахват се кожите и се обезкостяват, като много внимателно се премахват малките кости.
- Обезкостеното месо се измива много добре и се нарязва на едри парчета.
- Лукът се почиства, измива и нарязва на дребно.
- В тава се слагат нарязано на дребно месо, лукът, дафиновият и олиото. Вода не се добавя.
- Дафиновият лист не се начупва.
- Задуша се 1 час на 220 °C на долен реотан при периодично разбъркване, като тавата се слага на дъното на фурната без решетка.
- Оризът се измива с топла вода до бистра вода.
- Когато месото с лукът се задушат, в тавата се прибавя измитият ориз, пипера микс и солта.
- Залива се с 2 литра топла вода.
- Разбърква се много добре.
- Пече се пуешкото с ориз 20 мин на 220°C на долен реотан на дъното на фурната без решетка, след което фурната се изключва и тавата с пуешкия бут с ориз и дафинов лист се оставя още 30 мин във фурната.