Пилешки бутчета с пармезан и моцарела, на които няма как да устоите

Необходими продукти:

пилешко месо - 12 бр. долно бутче

пармезан - 50 г на люспи

моцарела - 50 г

босилек - 4 листенца пресен

ЗА МАРИНАТА

хималайска сол - на вкус

червен пипер - 1/2 ч.л.

розмарин - 1/2 ч.л.

соев сос - 3 с.л.

вино розе - 1 к.ч.

олио - 4 с.л.

чесън на прах - 1 ч.л.

риган - 1/2 ч.л.

универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле

соево мляко - 1 к.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете бутчетата.

2. В купа смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте с лъжица до еднородна смес.

3. Едно по едно от бутчетата сложете в маринатата и го намажете от всички страни.

4. След като са овкусени всички бутчета, ги поставете в тенджера, залейте ги с останалата марината.

5. Отгоре поръсете бутчетата с пармезан на люспи, настърганата моцарела и най-отгоре добавете листенца от босилек.

6. Печете нашите пармезанови бутчета в загрята фурна до готовност /около 30 мин/.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешко месо - 12 бр. долно бутче

пармезан - 50 г на люспи

моцарела - 50 г

босилек - 4 листенца пресен

ЗА МАРИНАТА

хималайска сол - на вкус

червен пипер - 1/2 ч.л.

розмарин - 1/2 ч.л.

соев сос - 3 с.л.

вино розе - 1 к.ч.

олио - 4 с.л.

чесън на прах - 1 ч.л.

риган - 1/2 ч.л.

универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле

соево мляко - 1 к.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете бутчетата.

2. В купа смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте с лъжица до еднородна смес.

3. Едно по едно от бутчетата сложете в маринатата и го намажете от всички страни.

4. След като са овкусени всички бутчета, ги поставете в тенджера, залейте ги с останалата марината.

5. Отгоре поръсете бутчетата с пармезан на люспи, настърганата моцарела и най-отгоре добавете листенца от босилек.

6. Печете нашите пармезанови бутчета в загрята фурна до готовност /около 30 мин/.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители