Необходими продукти:
пилешко месо - 12 бр. долно бутче
пармезан - 50 г на люспи
моцарела - 50 г
босилек - 4 листенца пресен
ЗА МАРИНАТА
хималайска сол - на вкус
червен пипер - 1/2 ч.л.
розмарин - 1/2 ч.л.
соев сос - 3 с.л.
вино розе - 1 к.ч.
олио - 4 с.л.
чесън на прах - 1 ч.л.
риган - 1/2 ч.л.
универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле
соево мляко - 1 к.ч.
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете бутчетата.
2. В купа смесете всички продукти за маринатата и разбъркайте с лъжица до еднородна смес.
3. Едно по едно от бутчетата сложете в маринатата и го намажете от всички страни.
4. След като са овкусени всички бутчета, ги поставете в тенджера, залейте ги с останалата марината.
5. Отгоре поръсете бутчетата с пармезан на люспи, настърганата моцарела и най-отгоре добавете листенца от босилек.
6. Печете нашите пармезанови бутчета в загрята фурна до готовност /около 30 мин/.
Приятен апетит!