Пилешки гювеч на фурна

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г

ориз - 1/2 ч.ч.

лук - 1 глава

грах - 400 г от консерва

чушки - 1 червена + 1 зелена

моркови - 2

домати смлени - 1 ч.ч.

олио - 3 с.л.

пилешки бульон - 3 ч.ч.

черен пипер

чубрица

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Две пилешки бутчета сварих, обезкостих и смесих с нарязани картофи, лук чушка, морков, грах, домати, ориз, чер пипер, дафинов лист, чубрица и малко джоджен, олио.
  2. Разбърква се добре селският гювеч и се залива с бульон от пилешкото.
  3. Може да ползвате каквото предпочитате - пилешки крилца, филе, но ако е филе, ще трябва да увеличите мазнината, тъй като ще е твърде постно ястието.
  4. Печем на умерена фурна до готовност.

Необходими продукти:

пилешко месо - 500 г

ориз - 1/2 ч.ч.

лук - 1 глава

грах - 400 г от консерва

чушки - 1 червена + 1 зелена

моркови - 2

домати смлени - 1 ч.ч.

олио - 3 с.л.

пилешки бульон - 3 ч.ч.

черен пипер

чубрица

джоджен

сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Две пилешки бутчета сварих, обезкостих и смесих с нарязани картофи, лук чушка, морков, грах, домати, ориз, чер пипер, дафинов лист, чубрица и малко джоджен, олио.
  2. Разбърква се добре селският гювеч и се залива с бульон от пилешкото.
  3. Може да ползвате каквото предпочитате - пилешки крилца, филе, но ако е филе, ще трябва да увеличите мазнината, тъй като ще е твърде постно ястието.
  4. Печем на умерена фурна до готовност.

Гласували общо: 1 потребители