- Две пилешки бутчета сварих, обезкостих и смесих с нарязани картофи, лук чушка, морков, грах, домати, ориз, чер пипер, дафинов лист, чубрица и малко джоджен, олио.
- Разбърква се добре селският гювеч и се залива с бульон от пилешкото.
- Може да ползвате каквото предпочитате - пилешки крилца, филе, но ако е филе, ще трябва да увеличите мазнината, тъй като ще е твърде постно ястието.
- Печем на умерена фурна до готовност.
Необходими продукти:
пилешко месо - 500 г
ориз - 1/2 ч.ч.
лук - 1 глава
грах - 400 г от консерва
чушки - 1 червена + 1 зелена
моркови - 2
домати смлени - 1 ч.ч.
олио - 3 с.л.
пилешки бульон - 3 ч.ч.
черен пипер
чубрица
джоджен
сол
Начин на приготвяне:
- Две пилешки бутчета сварих, обезкостих и смесих с нарязани картофи, лук чушка, морков, грах, домати, ориз, чер пипер, дафинов лист, чубрица и малко джоджен, олио.
- Разбърква се добре селският гювеч и се залива с бульон от пилешкото.
- Може да ползвате каквото предпочитате - пилешки крилца, филе, но ако е филе, ще трябва да увеличите мазнината, тъй като ще е твърде постно ястието.
- Печем на умерена фурна до готовност.