Пилешки гърди в горчица - рецепта на свекървата

Необходими продукти:

пилешки гърди - 2 бр.

лук - 130 г (1 малка/средна глава или 1/2 голяма)

горчица - 40 г (в стар стил, на зрънца)

нишесте - 15 г натурално

бяло вино - 80 мл бяло

пилешки бульон - 300 мл + за разреждане при необходимост

зехтин - 40 мл + 2 - 3 с.л.

черен пипер - прясно смлян

сол - на вкус

мащерка - сушени стръкчета

 

Начин на приготвяне:

1.Накълцайте лука и го изпържете до леко златист цвят в зехтина (40 мл).

2.Налейте виното и гответе 2 минути, за да се изпари алкохолът.

3.Сипете нишестето, разтворено добре в пилешкия бульон, и бъркайте, докато леко се сгъсти.

4.Оставете на много слаб огън и на другия котлон сложете тиган, обилно намазнен със зехтин.

5.Когато се загрее добре, запечете пилешките хапки, нарязани на хапки и овкусени със сол и черен пипер.

6.Трябва да са добре сготвени и златисти, но не и пресушени.

7.Когато и сосът се е сгъстил, добавете горчицата и бъркайте в продължение на минутка.

8.След това прехвърлете соса при пилето. Може да налеете още малко бульон, за да разредите, и оставете да покъкри заедно с месото. Посолете на вкус.

9.Сервирайте това разкошно и лесно ястие - пилешко в горчичен сос, със стръкчета прясна или сушена мащерка.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешки гърди - 2 бр.

лук - 130 г (1 малка/средна глава или 1/2 голяма)

горчица - 40 г (в стар стил, на зрънца)

нишесте - 15 г натурално

бяло вино - 80 мл бяло

пилешки бульон - 300 мл + за разреждане при необходимост

зехтин - 40 мл + 2 - 3 с.л.

черен пипер - прясно смлян

сол - на вкус

мащерка - сушени стръкчета

 

Начин на приготвяне:

1.Накълцайте лука и го изпържете до леко златист цвят в зехтина (40 мл).

2.Налейте виното и гответе 2 минути, за да се изпари алкохолът.

3.Сипете нишестето, разтворено добре в пилешкия бульон, и бъркайте, докато леко се сгъсти.

4.Оставете на много слаб огън и на другия котлон сложете тиган, обилно намазнен със зехтин.

5.Когато се загрее добре, запечете пилешките хапки, нарязани на хапки и овкусени със сол и черен пипер.

6.Трябва да са добре сготвени и златисти, но не и пресушени.

7.Когато и сосът се е сгъстил, добавете горчицата и бъркайте в продължение на минутка.

8.След това прехвърлете соса при пилето. Може да налеете още малко бульон, за да разредите, и оставете да покъкри заедно с месото. Посолете на вкус.

9.Сервирайте това разкошно и лесно ястие - пилешко в горчичен сос, със стръкчета прясна или сушена мащерка.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители