Необходими продукти:
манго - 1 бр.
пъпеш - 1 к.ч. кубчета
праскови - 1 бр.
сладкарска сметана - 100 мл
шоколад - настърган
мента - прясна
Начин на приготвяне:
1. Разрежете мангото по дължина, махнете му семката и нарежете на кубчета.
2. По същия начин направете и с прасковата.
3. Пъпешът е хубаво да бъде от ароматен сладък сорт, в случая - Галия.
4. Разбийте сметаната с помощта на миксер.
5. На дъното на дълбока чаша или купичка наредете ред манго.
6. Сложете слой сметана.
7. Следва ред пъпеш, сметана, ред праскова и се завършва със сметана.
8. Плодовата салата се декорира с настърган шоколад и листенца свежа мента.
9. Сервира се охладена.
Да ви е сладко!